Dringend nood aan een gesprek? Bel nu gratis 1813.

Hey hoe gaat het? Hackathon

UITNODIGING HACKATHON ANTWERPEN 18 & 19 november
Innovatie voor mentale gezondheid en suïcidepreventie


De VZW Tout bien – Okidoki met het inititiatief Hey hoe gaat het en het bedrijf Junction slaan de handen in elkaar voor het organiseren van een hackathon met een niet-alledaags topic: suïcidepreventie. 

Niet alledaags, omdat er vaak nog een taboe rust op dit onderwerp en hier niet vaak openlijk over gepraat kan worden.
Alledaags, omdat helaas elke dag gemiddeld 3 zelfdodingen plaatsvinden. In 2014 overleden in Vlaanderen 1.066 personen door suïcide.
Tijdens de hackathon verwelkomen we deelnemers om samen oplossingen te bedenken en ontwikkelen voor de uitdagingen omtrent suïcidepreventie. 
Deze oplossingen kunnen heel ruim zijn: elke oplossing die kan bijdragen aan de versterking van mentale gezondheid en het verminderen van het aantal suïcidepogingen is welkom!

Een hackathon is een “coding & creation” marathon waar deelnemers, verdeeld in teams, oplossingen bedenken. 
De deelnemers hebben verschillende achtergronden, en teams worden zo divers mogelijk samengesteld. Iedereen is welkom: studenten, onderzoekers, vrijwilligers, familie en vrienden van personen die een suïcidedepoging ondernomen hebben, professionals, data scientists, business profielen, designers, marketeers, …
Iedereen wordt verenigd met eenzelfde doel: suïcidepogingen verminderen en mentale gezondheid versterken!
Je kan alleen of met een team inschrijven. Indien je alleen komt vormt dit zeker geen probleem, gezien er nog teams zullen samengesteld worden op zaterdagochtend.
Iedereen met een idee kan dit idee voorstellen, waarop teams dan gevormd kunnen worden. Ook als je geen concreet idee hebt, kan je aansluiten! Er zijn geen beperkingen qua achtergrond of expertise.
Wij zorgen voor de coaches, catering, jullie zorgen voor de ideeën en uitvoering!
Gedurende de hackathon worden deelnemers gecoacht door professionals uit de sector, die de teams advies kunnen geven waar nodig. 
De hackathon zal doorgaan van 18-19 november 2017 in Urbancity te Antwerpen. Een prachtige locatie met zicht op het MAS en de Haven van Antwerpen!

Wie wil deelnemen zal zich binnenkort op de website kunnen inschrijven! Deelname aan het event is gratis. 

Wie graag wil fungeren als coach, of als vrijwilliger logistieke ondersteuning wil bieden tijdens de hackathon, kan contact opnemen met Askim Kintziger van Junction: askim@junction.be, of telefonisch via het nummer 0499 510 150.
Ook vzw's, organisaties of andere instellingen die experten zijn in dit topic zijn zeer welkom om mee de hackathon vorm te geven!

Terug naar overzicht