Dringend nood aan een gesprek? Bel nu gratis 1813.

Mathilde, 17 jaar - Vriendin verraden?

Een goede vriendin wilde zelfmoord plegen. Haar vriend had de relatie verbroken en ze zat compleet in de put. Ik probeerde haar op te monteren maar ze bleef zeer negatief. Ik hoopte dat het zou voorbij gaan maar het ging van kwaad naar erger: ze begon zich ook te snijden. Ze had mij gevraagd om met niemand te spreken over haar zelfmoordplannen. Naarmate de plannen concreter werden, wist ik echt niet wat te beginnen. Moest ik het aan iemand vertellen of niet? Ik wilde hulp inschakelen maar ik mocht niet.

Ik sliep er niet meer van.

Uiteindelijk heb ik het toch besproken met mijn ouders. En mijn ouders hebben de ouders gecontacteerd van mijn vriendin. Het was een moeilijke keuze maar ik ben blij dat ik uiteindelijk die weg gekozen heb.

Mijn vriendin werd eerst enkel weken opgenomen en nu volgt ze therapie. De eerste maanden wilde ze niet meer met mij spreken maar het lijkt er op dat alles weer goed komt. Ze begrijpt dat ik ondanks mijn belofte toch hulp moest inschakelen. Ik kon haar immers niet helpen. Ze had externe professionele hulp nodig. 

Terug naar overzicht